Aanbieding!
wilier-filnate-slr-VELVET-RED--GLOSSYwilier-filnate-slr-VELVET-RED--GLOSSY

Wilier Filante SLR F1 Velvet Red

 7.989,00 12.939,00

De Wilier Filante SLR is een high-end aërodynamische en licht gewicht racer.  De evolutie van de Cento10PRO en de 0 SLR. De Filante SLR is en extreem lichte aerodynamische racefiets met een geweldige stijfheid/gewicht verhouding (STW) én geweldige looks. Wilier heeft dezelfde materialen en technieken gebruikt als bij de Wilier 0 SLR maar heeft door het aanpassen van de buisvormen de aerodynamica verbeterd.


 

>> Fietsen worden niet verzonden.


Een fiets is zeer persoonlijk en daarin geven wij u graag het beste advies. De fiets wordt door een gekwalificeerd monteur in elkaar gezet en u krijgt gebruiks- en onderhoudstips. Bij aankoop van een fiets ontvangt u garantie en servicebeurten. Vandaar dat wij enkel fietsen in onze fysieke winkel verkopen. Heeft u interesse in deze fiets, kom dan langs onze winkel in Wateringen, of neem direct contact op.

Categories,

Verkrijgbaar in diverse afmontages:

  • Shimano Ultegra Di2 2×11 (Alu wielset) € 7.989,00
  • Shimano Ultegra Di2 2×11 (Carbon wielset) + € 950,00
  • Sram Force Etap AXS 2×12 (Alu wielset)  € 7.989,00
  • Sram Force Etap AXS 2×12 (Carbon wielset) + € 950,00
  • Shimano Dura-Ace Di2 2×11 (Alu wielset) + € 2.100,00
  • Shimano Dura-Ace Di2 2×11 (Carbon wielset) + € 2.950,00
  • Campagnolo Super Record EPS 2×12 (Alu wielset) + € 3.800,00
  • Campagnolo Super Record EPS 2×12 (Carbon wielset) + € 4.950,00
  • Sram Red Etap AXS Disc 2×12 XDR (Alu wielset) + € 2.200,00
  • Sram Red Etap AXS Disc 2×12 XDR (Carbon wielset) + € 3.050,00

Neem contact op om te informeren naar de voorraad in de winkel

AERODYNAMICA

De Wilier Filante SLR is ontworpen om de aerodynamische prestaties in reële omgevingsomstandigheden te maximaliseren. Het ontwerp is gebaseerd op gegevens die zijn vastgelegd in de windtunnel, waarbij ook rekening is gehouden met de echte wereld. Op deze manier evalueren ze niet alleen dewindtunnelgegevens (hoeken van -20° tot +20°), maar houden ze ook rekening met omgevingsturbulentie die om veel verschillende redenen van invloed is op de racefiets.

Daarom heeft Wilier de frame profielen opnieuw ontworpen, te beginnen met de standaard NACA-profilien/KAMMTAIL die geen scherpe randen meer hebben aan de achterkant. De rondere hoeken verbeteren de aero prestaties, zelfs wanneer de luchtstroom wordt verstoord.

De voorvork is aan de binnenkant met 7 mm verbreed, waardoor hij 13,6% breder is dan de Cento10PRO. De vorkbladen staan verder van het wiel, waardoor turbulentie wordt verminderd en de aerodynamica wordt verbeterd.

LICHTGEWICHT ÉN AERODYNAMISCH

De nieuwe aerodynamisch geoptimaliseerde profielen hielp Wilier om extra gewicht in de frameconstructie te elimineren. De buis vorm heeft minder scherpe randen, dus is er minder materiaal nodig en zit er minder epoxy in de hoeken. Dit verbetert de homogeniteit van de binnenkant, waardoor het gewicht van het frame wordt teruggebracht tot slechts 870 gram!! De gemonteerde Filante SLR met topspecificaties weegt 6,8 kg.

Het Filante monocoque stuur is gemaakt van hetzelfde carbon dat ze gebruiken voor de Wilier 0 SLR. Dankzij de verschillende soorten carbon die se hebben gebruikt in combinatie met het Liquid-Crystal Polymer, de unieke vezelpositionering en de constructietechnologie, hebben we een absoluut niveau van lichtheid en stijfheid bereikt.
Het lagere totale gewicht in vergelijking met de uitzonderlijke stijfheid verhoogt STW met 12,5%. Deze verbetering is duidelijk voelbaar bij de stuurprecisie en het gevoel van veiligheid bij hoge snelheden.

STUUR MET GEÏNTEGREERDE KABELS

Het nieuwe geïntegreerde carbon monocoque Filante Bar-stuur is niet alleen licht (350 gram voor de maat 101×42), maar heeft ook volledig geïntegreerde rem- en derailleurkabels, waardoor ze naar de binnenkant van het frame worden geleid. Het ontwerp is heel eenvoudig, zonder te veel scherpe hoeken bij de kabels.

EASYFIT SPACERS

De spacers tussen het balhoofd en het stuur zijn gemaakt van een zeer stijf composietmateriaal, met een speciale holte voor de kabels. Ze zijn samengesteld uit twee delen voor een snelle montage en demontage zonder de kabels die van het stuur naar het frame lopen te hinderen.

Extra informatie

Merk

Wilier

Status

Nieuw

Wielmaat

28

Afmontage

Campagnolo Super Record EPS, Shimano Ultegra Di2 2×11

Model

Filante SLR