Wilier racefietsen

Een razendsnel Italiaans raspaard gericht op snelheid en aerodynamica, dat is de Wilier Filante. De moderne en snelle uitstraling maakt dit een geweldige racefiets. Het uitgebalanceerde lichte, stijve en aerodynamische frame van de Filante zorgt voor fantastisch veel rijplezier.

Heb je iets minder kracht in de benen, maar wil je toch lekker fietsen? Dan is er de elektrische Wilier Cento1 Hybrid een perfecte elektrische racefiets voor jou.

Nog een topper uit de Wilier racefiets collectie; De Garda. De Wilier Garda is een racefiets waarmee niets moet, maar alles mag. Wilier focust bij dit model op de essentie van fietsen. Datgene waar het om draait en wat we soms vergeten als we op Strava onze PR’s en KOM’s checken: Puur fietsplezier; genieten van je rit!

De geschiedenis van Wilier Triestina

In 1906 werd in Bassano del Grappa in Noord-Italië het fietsenmerk Wilier opgericht.
De oprichter van dit mooie merk, Pietro Dal Molin is vanaf dat moment betrokken bij alle hoogte- en dieptepunten in de wielersport.

Wilier groeide als fabrikant van hoogwaardige fietsen en werd met de gepatenteerde Koperkleurige frames “RAMATO” bekend over heel de wereld. In 1969 kochten de broers Gastaldello de fabriek over en zette de productie voort. Dit met o.a. vele wielersuccessen van inmiddels grote bekende wielrenners.

Ondanks de grote traditie die Wilier meetorst, wordt er uiteraard vooruit gekeken. Moderne frames moeten niet alleen mooi zijn maar ook licht, stijf en comfortabel. Wilier blijft innoveren en doorgaan met de ontwikkeling van mountainbikes en high-end racefietsen.
Typisch Wilier; traditie en prestatie verenigd in prachtig Italiaans design.

De naam is een acroniem voor “W l’Italia liberata e redenta” Long live Italy, liberated and redeemed.

Wilier en Ivar Slik

De Noord-Hollander Ivar Slik werd als kind verliefd op fietsen. Na tien jaar professioneel wielrennen, in continentale en pro continentale teams, besloot hij een nieuwe uitdaging aan te gaan en Wilier’s gravel ambassadeur te worden.

In het begin van zijn carrière nam Ivar deel aan zowel weg- als mountainbikewedstrijden. Als professional reed hij de historische Ronde van Vlaanderen en andere World Tour wedstrijden.

Strandraces rijdt Ivar ook op een Wilier fiets, waar hij in 2021 tot Europees kampioen werd gekroond.

In 2022 zegevierde Ivar op de Traka in Girona en was tevens de eerste niet-Amerikaan die de “Unbound 200” in Amerika won. Een historisch resultaat behaald samen met zijn Wilier Rave SLR.

Wilier racefietsen in de winkel