Van Nicholas fietsen

Geen enkele fiets ziet er zo “clean” uit, rijdt zo lekker en is zo duurzaam als een, in Nederland ontworpen Van Nicholas fiets. Het zijn sieraden op wielen, gemaakt van titanium met oog voor detail.

Titanium stelt u nooit teleur. Het breekt niet onder druk, het buigt alleen licht als dat nodig is. Deze fantastische eigenschap is het gevolg van de zeer hoge vermoeiingsgrens en resistentie tegen corrosie die beter zijn dan welk ander materiaal dat gebruikt wordt om fietsframes te bouwen. En het roest niet. Nooit.

De zachte gloed van geborsteld en gepolijst titanium is uniek en prachtig. Daarom worden de Van Nicholas frames niet gelakt.

De unieke balans tussen sterkte, stijfheid en lichtheid, in combinatie met het feit dat het nauwelijks gevoelig is voor metaalmoeheid, ongeëvenaard bestand is tegen breuken en resistent tegen corrosie, maakt het werkelijk een magisch materiaal. En als dit alles samenkomt in een frame, is het niet alleen extreem sterk en duurzaam, maar ook ongelooflijk licht in gewicht.

De geschiedenis van Van Nicholas

Van Nicholas is begonnen als Nederlands familiebedrijf, voor ze in 2012 onderdeel uit gingen maken van het beroemde Nederlandse fietsmerk Koga. Ieder lid van het team is zich bewust van de trotse traditie van het fietsen in Nederland, en deelt in de passie voor dit erfgoed van innovatie in vorm en functie. “We zijn allen verenigd in onze zoektocht om perfectie in modern fietsontwerp te bereiken; om onze fietsen aan te hoogst mogelijke standaard te laten voldoen; om ongeëvenaarde klantenservice te bieden; om de Van Nicholas beleving met trots uit te dragen.” Van Nicholas streeft ernaar om jou de fietsbeleving van jouw leven te geven, voor een leven lang fietsen, waar ter wereld je ook bent.

Van Nicholas Rowtag

De gravelbike is ontworpen voor het meeste fietsplezier en voor elke ondergrond. Ultiem uitgebalanceerde geometrie in combinatie met een groot aantal bevestigingspunten, wiel- en aandrijving configuraties maakt deze gravel-racer ideaal voor elk avontuur.
Geschikt voor 50-584 (27,5 x 2,00, 650B) / 45-622 (28 x 1,75, 700x45C) banden.

“Met de Rowtag heeft Van Nicholas een prachtige titanium gravelbike gebouwd die er tegelijkertijd wat klassiek uitziet maar ook volledig bij de tijd is. De bandenvrijheid, geometrie en stijfheid maken hem namelijk ook geschikt voor ‘het grijze gebied tussen fijn grind en grove stenen’. De fiets is dus klaar voor het lompere gravelwerk. En zoek je het avontuur op een andere manier: ook aan de bikepackers is gedacht, met flink wat nokjes rondom een geometrie die vertrouwen geeft. Er is goed nagedacht over dit frame.”