Bike Fitting

Een fiets kopen kan je overal. Een goede fiets kopen die écht bij jou past, is een ander verhaal. Eén van de vragen die dan passeert is; welke maat fiets?  Een logische vraag, die niet altijd even eenvoudig te beantwoorden is. Er spelen namelijk diverse aspecten een rol bij de keuze van de maat en afstelling van de fiets. Denk hierbij aan fysieke gesteldheid, persoonlijke voorkeuren, wat is je doelstelling, framebouw, etc. De ene fietser is immers de andere niet.

Bij de aanschaf van een nieuwe fiets of de afstelling van je huidige fiets zullen we dus opzoek gaan naar informatie. Wat voor fietser ben je, wat voor tochten rijd je, hoe vaak fiets je etc etc. Dit hebben we nodig om te bepalen wat voor fiets en afstelling het beste bij je past. Daarnaast hebben we voor de fysieke kenmerken het systeem van Bike Fitting tot onze beschikking. Met dit systeem meten we je volledig op en komt er samen met het eerder genoemde advies, een fietsafstelling uit. Op deze tekening staat exact beschreven hoe de fiets dient te worden afgesteld.

Het niet of niet juist afstellen van een fiets kan vervelende gevolgen hebben voor de berijder. Zo kunnen er blessures ontstaan en wordt er mogelijk niet optimaal genoten van de kwaliteiten van een fiets.

Het niet of niet juist afstellen van een fiets kan vervelende gevolgen hebben voor de berijder. Zo kunnen er blessures ontstaan en wordt er mogelijk niet optimaal genoten van de kwaliteiten van een fiets.

Bike Fitting – een beproefde methode om de juiste framemaat te bepalen

Bij de Bike Fitting worden diverse maten van je lichaam opgemeten met behulp van een speciaal meetsysteem. Tevens zullen we enkele persoonlijke kenmerken bespreken, om een zo goed mogelijk advies te geven. Uit deze gegevens komt vervolgens een tekening met alle belangrijke maten voor een juiste afstelling van je fiets.

Na de meting stellen we jouw fiets perfect af volgens de meetgegevens. Uiteraard helpt onze jarenlange ervaring en expertise bij het fine tunen van je positie.

Fietsmetingen voor Racefietsen, Mountainbikes en meer

Voor de volgende fietscategorieën kunnen we een meting verzorgen.
Racefiets
Gravel
Mountainbike
Cyclocross
Tijdrit
Touring & Trekking
Triatlon

Kosten van een framemeting

De kosten van een meting bedragen €65,- maar bij aanschaf van een fiets van een bepaald bedrag is de fietsmeting helemaal gratis! Bel of mail even voor het maken van een afspraak zodat wij alle tijd voor je kunnen inplannen.